Начало / Интервюта / Излезе биография на Стив Маккуин

Излезе биография на Стив Маккуин

„Аз съм просто стар мръсник”, казвал известният актьор за себе си

Излезе биографична книга за една от най-знаковите фигури на американското кино – Стив Маккуин, пише “USA Today”. Книгата се казва „Стив Маккуин: Биография” и автор е Марк Елиът.

Стив Маккуин е може би един от най-подценяваните актьори. Неговата гениалност така и не успява да блесне в пълна степен. Той никога не е търсил светлината на прожекторите и в този дух е написана книгата.
Маккуин е бил всеизвестен женкар. Жени се три пъти – за Нели Адамс, Али Макгроу и Барбара Минти. Бил е много ревнив. Случвало се е да удря съпругата си заради съмнения в изневяра. „Стив харесваше блондинки, но се женеше за брюнетки”, казва негов приятел на неговото погребение. Маккуин е бил „на ти” с наркотиците. Взимал е пейот и кокаин, но не системно. Много често е носил оръжие със себе си.
Стив е бил труден човек и за работа на снимачната площадка. Притежавал високо самочувствие и големи изисквания. Често е отказвал роли, които са могли да го изстрелят до звездите – „Апокалипсис сега”, „Френската връзка” и „Закуска в Тифани”, са най-известните му откази.

Маккуин никога не е харесвал статуса си на икона в шоубизнеса. „Аз, легенда? Ако искате да знаете какво е легенда, вижте Джон Уейн. Аз съм просто стар мръсник”, казвал той.

Стив Маккуин е актьор, роден 1930 г. в САЩ. Сред най-известните му филми са „Великолепната седморка”, „Голямото бягство” (за този филм получава единствената си номинация за „Оскар”), „Аферата Томас Краун”, „Булит”, „Папилон” и др. Въпреки аурата на гений, не получава необходимите награди, за да я подплати. Автомобилните и мотоциклетни състезания са негова страст. Умира от рак през 1980 г.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …