Начало / Интервюта / Излезе биография на Стив Маккуин

Излезе биография на Стив Маккуин

„Аз съм просто стар мръсник”, казвал известният актьор за себе си

Излезе биографична книга за една от най-знаковите фигури на американското кино – Стив Маккуин, пише “USA Today”. Книгата се казва „Стив Маккуин: Биография” и автор е Марк Елиът.

Стив Маккуин е може би един от най-подценяваните актьори. Неговата гениалност така и не успява да блесне в пълна степен. Той никога не е търсил светлината на прожекторите и в този дух е написана книгата.
Маккуин е бил всеизвестен женкар. Жени се три пъти – за Нели Адамс, Али Макгроу и Барбара Минти. Бил е много ревнив. Случвало се е да удря съпругата си заради съмнения в изневяра. „Стив харесваше блондинки, но се женеше за брюнетки”, казва негов приятел на неговото погребение. Маккуин е бил „на ти” с наркотиците. Взимал е пейот и кокаин, но не системно. Много често е носил оръжие със себе си.
Стив е бил труден човек и за работа на снимачната площадка. Притежавал високо самочувствие и големи изисквания. Често е отказвал роли, които са могли да го изстрелят до звездите – „Апокалипсис сега”, „Френската връзка” и „Закуска в Тифани”, са най-известните му откази.

Маккуин никога не е харесвал статуса си на икона в шоубизнеса. „Аз, легенда? Ако искате да знаете какво е легенда, вижте Джон Уейн. Аз съм просто стар мръсник”, казвал той.

Стив Маккуин е актьор, роден 1930 г. в САЩ. Сред най-известните му филми са „Великолепната седморка”, „Голямото бягство” (за този филм получава единствената си номинация за „Оскар”), „Аферата Томас Краун”, „Булит”, „Папилон” и др. Въпреки аурата на гений, не получава необходимите награди, за да я подплати. Автомобилните и мотоциклетни състезания са негова страст. Умира от рак през 1980 г.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

212415_b

Икигай е билет за влака на щастието

Двама писатели предлагат да го изживеем сега и завинаги Книгата „Да изживееш своя икигай“ (превод Свидна …