Начало / Свят / Сестрата на Стив Джобс се оказа писателка

Сестрата на Стив Джобс се оказа писателка

Мона Симпсън пише роман за магнат в областта на технологиите още през 1996 г.

Макар не световно известна, сестрата на Стив Джобс, Мона Симпсън, е писателка, пише „Лос Анджелис таймс”. Най-популярната й творба е „Някъде на запад”, написана през 1986 г. През 1999 г. романът е бил филмиран. Посвещението му гласи: „На Джоан, нашата майка, и брат ми Стив”.

През 1996 г. излиза друг неин роман – „Обикновен човек”, с главен герой, който, подобно на Стив Джобс, е магнат в света на технологиите.

„Прозата обърква хората. Те си мислят, че поне малка част от живота на автора е разкрита, а това не е така. Хората на изкуството имат аура, че живеят интересен и опасен живот, което не отговаря на истината. Много романисти имат скучен живот, защото живеят в друг свят през повечето време. Не съм разкрила нищо от моето семейство в нито една книга. Не съм написала биография”, казва Симпсън през 1996 г.

Историята на Стив и Мона е следната. Майката е американка, а бащата – сирийски имигрант. Тя забременява. Не се гледа с добри очи на тяхната връзка и те са принудени да оставят бебето за осиновяване. Детето е Стив. По-късно все пак се женят и тогава се ражда Мона. След това се разделят.
Мона се запознава с брат си, когато е на 25 години и с нея се свързва адвокат. Те се разбират много добре. Ето какво споделя Симпсън на 16 октомври: „Искам да ви кажа 3 неща, които научих през 27-те години, през които познавах Стив. Това са неговия живот, неговата болест и неговата смърт. Стив обичаше работата си. Той работеше много здраво. Всеки ден. Изглежда елементарно, но е така. Последните му думи бяха срички, повтаряни 3 пъти. Преди да си замине, той погледна сестра си Пати, след това дълго гледа своите деца, след това жена си Лорънс. След това погледна зад тях. Финалните му думи бяха: „О, уау! О, уау! О, уау!”.

Биографичната книга за Стив Джобс, който си отиде на 5 октомври, продължава да е най-поръчваната в „Амазон”.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …