Начало / Свят / Излиза продължението на Шерлок Холмс

Излиза продължението на Шерлок Холмс

„Домът на коприната” е първата одобрена от „Авторските права на Конан Дойл”Книгата на Антъни Хоровиц – „Домът на коприната, която ще излезе на 1 ноември, е първата творба за известния детектив Шерлок Холмс, одобрена от „Авторските права на Конан Дойл”, пише „Гардиън”. Организацията, която се грижи за имиджа на автора след неговата смърт през 1930 г., оценява високо труда на Хоровиц.

„Всичко, свързано с Шерлок Холмс, трябва да се пипа много внимателно. Трябва да се играе като крикет мач между лордове – всяка екстравагантност или нестандартност разваля атмосферата. Хоровиц определено се е справил. Неговият Шерлок не е шега”, коментира Дороти Сейърс от организацията.

Хоровиц се е раздал изцяло в изпълнение на задачата, но е получил и помощ. Той е получил достъп до архивите на „Авторските права на Конан Дойл” и е направил проучвания, които да му помогнат да запази духа на автора. Действието на романа се развива в старчески дом, а Холмс и неговият близък приятел д-р Уотсън разкриват поредния заплетен случай.

Антъни Хоровиц е роден през 1956 г. в Англия. Известен е като автор на детска литература. В България той е познат като сценарист на сериала „Убийства в Мидсъмър” и автор на книгата „Стормбрейкър”.

Свързани заглавия
Шерлок Холмс по стъпките на агент 007
Шерлок Холмс оживява в „„Домът на коприната“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …