Начало / Свят / H&M ще облече клиентките си като “момичето с драконовата татуировка”

H&M ще облече клиентките си като “момичето с драконовата татуировка”

Героинята на Стиг Ларшон – Лисбет Саландер, вече е модна икона

Дизайнерът на облекло Триш Съмървил, която измисли облеклото на главната героиня от филма “Момичето с драконовата татуировка” Лисбет Саландер, направи модна линия в същия стил за известната масова марка H&M, съобщи “Лос Анджелис таймс”. 30-те дрехи ще бъдат пуснати на пазара на 14 декември и се очаква да предизвикат голям интерес.

“Момичето с драконовата татуировка” е първият роман от трилогията “Милениум” на шведския писател и журналист Стиг Ларшон. Книгата е преведена на български под заглавието “Мъжете, които мразеха жените”. Авторът почина от инфаркт без да доживее огромния търговски успех на книгите си по целия свят.

Творческият директор на H&M Доналд Шнайдер обяснява мотивацията за това коопериране така: “Казахме си: Защо да не го направим? Ние сме шведска марка, а книгата и филма са със шведски герои и актьори, което е необичайно за Холивуд.”

Ролята на хакерката Лисбет Саландер беше изиграна от американската актриса Патриша Руни Мара, която играе и в “Социалната мрежа”. Според мнозина тя напомня Пипи Дългото чорапче. От декември улиците ще са пълни със стотици като нея. Предполагал ли е Ларшон някога, че това е възможно да се случи?

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

184965240_310017720690831_2278008152722929302_n

„13 века България” избра за книга на годината „Времеубежище”

Наградата се връчва за десети път Общо 33 бяха номинираните творби – в краткия списък …