Начало / Свят / В Япония излезе нова книга на писателя Харуки Мураками

В Япония излезе нова книга на писателя Харуки Мураками

Японският писател Харуки Мураками издаде нова книга – този път сборник, озаглавен „Професия – романист“. Той е съставен от автобиографични есета, посветени на тънкостите на писателския занаят.
Книгата поне засега не е предизвикала обичайната истерия, както много от предишните произведения на Мураками. 90хил. екземпляра от стохилядния първи тираж са били закупени от собственика на веригата книжарници „Кинокуния“. Въпреки това той, както твърди, няма намерение да монополизира продажбата на сборника, а иска просто да изпробва нов прийом в търговията с книги.
„Кинокуния“ имат намерение сами да разпространяват новата книга на Мураками в малки, частни книжарници, за да „прескочат“ посредниците, които, според собственика на компанията, „спират развитието на пазара и провокират повишения на цените“.
От последните произведения на писателя най-категоричен беше успехът на романа „Безцветният Цукуру Тадзаки и неговите години на странстване“. В Япония, той стана бестселър на 2013-та година с тираж от над 1 милион екземпляра.
Харуки Мураками влиза в кръга на най-известните в света писатели и в продължение вече на много години е неотменно сред номинациите за Нобелова награда за литература. Произведенията му са преведени на 40 езика и е носител на множество международни литературни награди.

Харуки Мураками тук

Прочетете още

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

На върха в Корея – философия и бизнес

Книги с мисия предпочитат в източната страна Класацията, която ви предлагаме, е от най-голямата книгоразпространителска …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *