Начало / Свят / Европейската комисия либерализира достъпа до онлайн съдържание

Европейската комисия либерализира достъпа до онлайн съдържание

Европейската комисия представи нови правила, свързани с трансграничната преносимост на услугите за цифрово съдържание, авторските права и цифровите договори, чиято цел е да се опрости и разшири достъпа на потребителите до цифрово съдържание и да се насърчат онлайн продажбите в рамките на ЕС, съобщи БГНЕС, позовавайки се на ЕК.

Предложеният днес „Регламент относно трансграничната преносимост на услугите за онлайн съдържание” ще даде възможност на гражданите на ЕС да пътуват с цифрово съдържание, което са закупили или за което са се абонирали у дома: филми, спортни предавания, музика, електронни книги и игри. Досега  този достъп се прекъсва при пътуване в рамките на ЕС. Очаква се трансграничната преносимост — ново право за потребителите в ЕС, да стане реалност през 2017 г. — същата година, през която ще отпаднат таксите за роуминг в Съюза.

В областта на електронната търговия ЕК предлага правила, които да доведат до хармонизиране на договорното право на държавите членки в сферата на онлайн продажбата на стоки и предоставянето на цифрово съдържание. Тези предложения ще дадат повече възможности, избор и права на потребителите при онлайн пазаруване от други държави-членки на ЕС. С новите правила предприятията ще могат да предоставят стоки и цифрови услуги на потребители във всички държави-членки на ЕС на базата на един и същ набор от договорни правила, което ще доведе до спестяване на разходи и достъп до нови пазари.

Освен това днес Комисията представя своята визия за модерна рамка на ЕС за авторското право. През следващите шест месеца тази политическа визия ще бъде превърната в законодателни предложения и политически инициативи, като се вземат предвид коментарите от няколко обществени консултации.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

407353049_746903160791827_1833475990585050969_n

Паулу Коелю се завръща с магична история за лъка и живота

Новата му книга излиза днес „Стрелецът“ предлага сюжет от онези, с които бразилският писател натрупа …