Начало / България / Калин Терзийски: Най-доброто, което мога да направя, е да остана добър човек

Калин Терзийски: Най-доброто, което мога да направя, е да остана добър човек

Авторът на „Алкохол” събра на литературно четене своите почитатели

Писателят Калин Терзийски събра почитатели и приятели на литературно четене на 24 октомври в най-голямата книжарница в София – „Хеликон Витоша”. Колегата си уважиха и писателите Деян Енев и Емил Андреев, както и звездите на българската естрада Стефан Димитров и Богдана Карадочева.

„Когато разбрах, че съм спечелил се разболях от параноя. Българите подозираме, че останалите ни завиждат. Това е параноя. Но аз виждам – хората ме гледат, радват ми се. Най-доброто, което мога да направя, е да остана добър човек, въпреки доброто, което ми се излива. Моля се да остана добър човек въпреки успеха”, каза още дипломираният медик и психиатър.

Той отбеляза, че разказите в „Има ли кой да ви обича” са писани между 2000 и 2007 година, когато „бях беден и нещастен. Сега – обаче съм беден и щастлив”, каза на почитателите си Терзийски преди възпитателно да спази ритуала и да прочете разказа „Просякът”.

Терзийски обеща до края на годината и нова своя книга със стихове и снимки. Тази година той вече пусна на пазара две книги – сборника с разкази „Имен ден за добрия човек” и „Лудост”.

Свързани заглавия
Калин Терзийски с награда от Панаира на книгата във Франкфурт
Калин Терзийски срещу Росица Ташева – 1:1

Книги на Калин Терзийски тук

Прочетете още

Tolkien

И синът на Толкин напусна света ни

Кристофър издаде „Силмарилион” и други книги на баща си Наследникът на славния писател си отиде …