Начало / Свят / Библиотека в Холандия премахна „Любовни истории на обикновената лудост” на Чарлс Буковски

Библиотека в Холандия премахна „Любовни истории на обикновената лудост” на Чарлс Буковски

„Цензурата е инструмент на тези, които имат нужда да крият истината от себе си и другите”, пише през 1985 г. писателят„Цензурата е инструмент на тези, които имат нужда да крият истината от себе си и другите. Техният страх е единствено тяхната невъзможност да видят истинското и аз не мога да насоча никакъв гняв към тях. Аз само чувствам тази ужасна тъга. Някъде, в своето възпитание, те са „защитени” от някои от фактите за нашето съществуване. Те са учени да гледат само в една посока, когато съществуват много посоки”.

Това е част от писмо на Чарлс Буковски (192-1994), публикувано от flavorwire.com. То е в отговор на това, че неговите „Любовни истории на обикновената лудост” (които са половината от големия труд „Ерекции, еякулации, изложби и общи приказки за обикновената лудост”) е премахната от обществената библиотека в холандския град Ниймеген. Писмото е писано през 1985 г.

Чарлс Буковски е американски поет, публицист и романист, роден в Германия. Известен е с циничния си език и с това, че пише за проблемите на ниските класи в обществото. На български са преведени творбите му: „Поща”, „Момче за всичко”, „Жени”, „Любовта е куче от ада” и др.

Свързани заглавия
Книгите на Чарлс Буковски са най-крадените в американските книжарници

Книги на Чарлс Буковски тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228082_b

„Един живот” – огледало на нашия!

Людмила Еленкова, Радио Хеликон Знаем Ги дьо Мопасан най-вече като автор на разкази и на …