Начало / България / Излиза книга за Маргарита Арнаудова

Излиза книга за Маргарита Арнаудова

Посвещава се и на всички, които “не могат да отделят балета от себе си”


По повод 70 години от рождението на голямата хореографка и дългогодишен директор на „Арабеск“ издателство „СИВАС консултинг“ издава книгата на проф. Анелия Янева „Маргарита Арнаудова“. Книгата ще бъде представена на 25 октомври от 19 ч в Музикалния театър, където ще се изиграе спектакълът „Гала вечер с творчеството на Маргарита Арнаудова”.

Тази книга се посвещава на големия български творец и хореограф Маргарита Арнаудова. Посвещава се и на всички, които “не могат да отделят балета от себе си”, на поколенията артисти, които са градили и градят неповторимата история на балет “Арабеск”, на творците от всички балетни театри, които са споделили професионалния път на Маргарита Арнаудова.

Освен аналитичния текст на проф. Анелия Янева, която изследва историята на българския балет и отблизо познава творчеството на Маргарита Арнаудова, книгата съдържа статии и рецензии от най-известните представители на българската балетна критика. В книгата има и бележки от личния архив на Маргарита Арнаудова, както и богат снимков материал. Те дават представа не само за нейния творчески път, но и за големите имена на българския балет и изкуство, и естествено за духа на времето, в което те са творили. Семейството на Маргарита Арнаудова, съхранило с любов този богат архив, го систематизира и предостави за целите на книгата. Голяма част от снимките в книгата са от архива на балет “Арабеск” и са дело на фотографа Иван Донов.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

brian-johnson-ac-dc-tour

Брайън Джонсън от AC/DC издава автобиографията си

73-годишният музикант е в добра форма The Lives of Brian, както се казва книгата, е …