Начало / България / Биографията на Майк Тайсън излезе предсрочно

Биографията на Майк Тайсън излезе предсрочно

„Безпощадната истина. Моята Автобиография“ от Майк Тайсън излезе на българския книжен пазар предсрочно. Книгата трябваше да е в книгоразпространителската мража от  8 декември, но вече може да бъде купена в книжарниците.

„Най-лошият човек на планетата написа най-добрата книга на годината!“, се казва в анотацията на книгата, превод на спортния журналист Огнян Георгиев и дело на издателство „Жанет 98“.

Философ, филмова звезда, боксьор, престъпник, веган – Майк Тайсън не се подчиняваше на стереотипите, очакванията и на нормалния разум цели три десетилетия, в които беше център на вниманието. Тормозен като дете в най-тежкия и най-беден квартал в Бруклин, Тайсън израства като един от най-вълнуващите и яростни боксьори на всички времена. Става най-младият световен шампион в тежка категория. Неговото великолепие на ринга често е компрометирано от безразсъдно поведение. Годините на здраво купонясване, жестоки побоища и криминални обвинения имат своята цена. До 2003-а Тайсън вече е ударил дъното – осъден престъпник, тотално разорен и обект на хиляди шеги по късните телевизионни програми. Въпреки това той се бори за своето завръщане. Човекът, който веднъж призна как е пристрастен към всичко, влезе в битка, за да си върне успеха, достойнството и любовта на семейството.

Историята на Тайсън е колкото шокираща, толкова и вдъхновяваща. Към нея можем да прибавим тържествуващия му моноспектакъл и незабравимото участие във филмите от поредицата „Последния ергенски запой”.
Брутално искрен, първичен и често развеселяващ, Тайсън прави хроника на своите буйни върхове и падения със същия прям и директен начин, който сме очаквали от този легендарен спортист. Това е едно необикновено пътешествие от бруклинските гета до известността, след това лошата слава и накрая невъзмутимата мъдрост. „Безпощадната истина” е не само уникален спортен мемоар, но също така автобиография, която ще остане в историята.

„Тайсън е истинска легенда, един от най-големите шампиони“, споделя за колегата си българският боксьор Кубрат Пулев, претендент за световната титла в тежка категория.

„Благодарение на успеха на книгата ставам все по-разпознаваем. Все повече хора идват при мен на улицата с молба да се снимат с мен или да получат автограф. Все още не мога да разбера защо хората реагират по този начин. Наистина не мога да гледам на себе си със същите очи, с които другите гледат към мен. Когато се вгледам в себе си, първото нещо, което виждам, са недостатъците в моя характер и моите демони. Непрекъснато си задавам въпроса: „Кой съм аз като личност?” В моето съзнание се смятам за огромна интергалактическа сила, кръвожаден монарх, но никога не демонстрирам тази страна, защото когато тя излезе на показ, тогава съм загубил всичко, за което някога съм работил. Затова оставам смирен, за да попреча на светът да наложи смирение върху мен“, казва за автобиографията си самият Майк Тайсън.