Начало / Свят / Книгите на Джулиан Барнс се теглят най-много от номинираните за „Букър”

Книгите на Джулиан Барнс се теглят най-много от номинираните за „Букър”

Тази вечер обявяват победителя

От всички номинирани за наградата „Мен Букър”, английския автор Джулиан Барнс е най-популярен сред притежатели на електронни четци , съобщава thebookseller.com. От „Амазон” твърдят, че 29% от потребителите, които купуват електронни книги на номинирани автори, теглят „The Sense of an Ending“ от Джулиан Барнс.

Както е известно, Джулиан Барнс е фаворит за спечелването на наградата и според букмейкърите. Неговите шансове са оценени на 6/4 според „Уилям Хил”. Следва го Керъл Бърч с 11/4.

„Подготвяме се за „Букър” и по всичко личи Барнс е точният избор. Но това, което съм разбрал, ставайки свидетел на това събитие през последните 25 години е, че не можеш да влезеш и да видиш какво е в главата на журито”, коментира Греъм Шарп, говорител на голямата къща за залагания.

Носителят на приза „Мен Букър”, известен като „Букър”, ще стане ясен тази вечер. Победителят ще прибави 50 000 паунда към сметката си. Номинирани са Джулиан Барнс („The Sense of an Ending“), Керъл Бърч („Jamrach’s Menagerie“), живеещият в Орегон канадец Патрик деУит („The Sisters Brothers“), американката Еси Едуган („Half Blood Blues“), англичанинът Стивън Килман „Pigeon English“) и лондонският автор А. Д. Милър („Snowdrops“) – бивш кореспондент на „Иконъмист” в Москва.

Книги на Джулиан Барнс тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …