Начало / Свят / Дъщерята на Саддам Хюсеин търси издател за мемоарите му

Дъщерята на Саддам Хюсеин търси издател за мемоарите му

Според адвоката й спомените са напълно автентичниРагад – дъщерята на бившия президент на Ирак Саддам Хюсеин, планира да издаде мемоарите му, съобщи порталът “Букселър”.

Адвокатът й Хайтам Хериш е съобщил, че тя търси международно издателство, което да проявява интерес към спомените на баща й. “Това са истински и автентични мемоари и Рагад е отворена към всяко предложение. Авторските права ще бъдат запазени за нейното семейство”, е обяснил юристът пред йордански вестник.

Рагад е най-голямата от трите дъщери на диктатора. Заедно с децата си и сестра си Рана тя избяга от Ирак в Йордания през 2003 г.

През 2009 г. адвокатът на Хюсеин – Халил ал-Дулайми, издаде книга от 480 страници, базирана на разговорите му с клиента му със заглавие “Саддам Хюсеин извън щатския затвор: Какво се случи?”. В нея се разказва как диктаторът планирал да избяга ог американския арест с помощта на адвокатите и бившите си бодигардове.

Хюсеин беше заловен от американски войници през декември 2003 г., скрит в яма във ферма, недалече от родния му град Тикрит. Три години по-късно той беше обесен, след като беше осъден за престъпления против човечеството.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …