Начало / Свят / Дъщерята на Саддам Хюсеин търси издател за мемоарите му

Дъщерята на Саддам Хюсеин търси издател за мемоарите му

Според адвоката й спомените са напълно автентичниРагад – дъщерята на бившия президент на Ирак Саддам Хюсеин, планира да издаде мемоарите му, съобщи порталът “Букселър”.

Адвокатът й Хайтам Хериш е съобщил, че тя търси международно издателство, което да проявява интерес към спомените на баща й. “Това са истински и автентични мемоари и Рагад е отворена към всяко предложение. Авторските права ще бъдат запазени за нейното семейство”, е обяснил юристът пред йордански вестник.

Рагад е най-голямата от трите дъщери на диктатора. Заедно с децата си и сестра си Рана тя избяга от Ирак в Йордания през 2003 г.

През 2009 г. адвокатът на Хюсеин – Халил ал-Дулайми, издаде книга от 480 страници, базирана на разговорите му с клиента му със заглавие “Саддам Хюсеин извън щатския затвор: Какво се случи?”. В нея се разказва как диктаторът планирал да избяга ог американския арест с помощта на адвокатите и бившите си бодигардове.

Хюсеин беше заловен от американски войници през декември 2003 г., скрит в яма във ферма, недалече от родния му град Тикрит. Три години по-късно той беше обесен, след като беше осъден за престъпления против човечеството.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …