Начало / България / „Живата библиотека” събра над 100 активни читатели

„Живата библиотека” събра над 100 активни читатели

Срещата в „Хеликон-Витоша” премина под мотото „Не съди за книгата само по корицата“Над 100 млади активни читатели се събраха в столичната книжарница „Хеликон-Витоша”, за да „прочетат различните” и да разчупят стереотипите и предразсъдъците си в рамките на кампанията „Живата библиотека”. Три часа не стигнаха на младежите да научат всичко за хората, които ги заобикалят.

В кампанията се включиха млади автори като Евгения Василева, Станислав Димов и Сали Ибрахим. Ибрахим е българска поетеса от ромски произход, работи в центъра за ромска култура. Има издадени няколко стихосбирки, сред които „Цигански видения“ (1999), която печели първа награда за поезия на президента на Република Италия през 2002 г., и която преди две години бе издадена в двуезичен – българо-ромски вариант. По време на „Живата библиотека“ ще бъде представена новата й книгата „Любов между земята и небето“.
Сред участниците имаше и музиканти, младеж, отрасли в детски домове, представители на младежката ЛГБТ организация „Действие”, полиглот, владеещ 35 езика, навигатор, а специален гост бе сириецът Бен Бискър, който освен, че разказа много за ситуацията в страната си, опроверга предразсъдъците за мюсюлманите като врагове на западния свят. Срещата премина под мотото. „Не съди за книгата само по корицата“, а организаторите обещаха още много сбирки в най-голямата книжарница в столицата.

Свързани заглавия
Стартира проект „Живата библиотека”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

WireAP_a03311887c5d4ff8a103e185a3658d96_16x9_1600

E Л Джеймс съблече отново героите си

На сцената пак е Крисчън Грей Freed представлява края на алтернативната трилогия „Петдесет нюанса сиво”. …