На фокус
Начало / България / Калин Терзийски с награда от Панаира на книгата във Франкфурт

Калин Терзийски с награда от Панаира на книгата във Франкфурт

Калин Терзийски е сред 12-те носители на годишната награда на ЕС за литература. Toва съобщи Европейската федерация на издателите, като се позова на българското жури.

Наградата се присъжда на най-добрите нови или утвърждаващи се автори и се връчва на Панаира на книгата във Франкфурт. Терзийски печели отличието с краткия разказ „Има ли кой да ви обича“. Всеки от наградените получава премия от 5000 евро и възможността творбата му да бъде преведена на други езици, за да стигне до по-широка международна публика.

Терзийски е роден е през 1970 г. в кв. „Подуене“ в София, където е и израснал. Завършил е Националната природоматематическа гимназия (НПМГ) в София. По това време пише първите си стихотворения в сюрреалистичен стил „Стихове на тъмно”. След отбиване на двугодишна военна служба в Гранични войски, през 1990 г. записва медицина в Висшия медицински институт – София, където завършва през 1996 г., след което специализира психиатрия . По това време работи и като дърводелец, анкетьор, санитар и медицинска сестра. От 2000 г. се занимава с писане. Учредител е и на Асоциация на писателите в България. Носител на наградата „Цветето на Хеликон”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

vfzhgfhgyg-800x445

Теодора Колева: Човек говори тогава, когато има какво да каже

Изключителен роман по действителен случай е „Мъжете в живота на А.“ Поканихме неговата авторка Теодора Колева, бивш …