Начало / България / Шеста книга на Иън Макюън излиза на книжния пазар

Шеста книга на Иън Макюън излиза на книжния пазар

Авторът е носител на „Букър” за романа „Амстердам“

Шеста книга на Иън Макюън излиза на българския книжен пазар. „Дете във времето” ще бъде в книжарниците от 11 октомври. Тази книга е повратна в творчеството на английския писател защото бележи началото на по-зрелия му период в литературната кариера.

„Дете във времето“ е разказ за живота на Стивън Луис – детски писател, чието тригодишно момиченце е отвлечено. Романът проследява опустошителните ефекти от тази болезнена загуба. Ежедневието променя своя пулс и вкус – отношенията със съпругата и приятелите се сриват, всички връзки на героите със света се разпадат. Две години след трагедията бащата се вглежда във всяко петгодишно момиче на улицата и това му дава увереност в продължаващото съществуване на обичното му дете.

Иън Макюън (1948) е най-награждаваният английски писател и безспорно едно от най-талантливите пера на Европа днес. Той е автор на десет романа, сред които и преведените у нас „Амстердам” (награда „Букър”), „Изкупление”, „Неумолима любов”, „Събота”, „Почивка в чужбина”. Още първият му сборник разкази е отличен с наградата „Съмърсет Моъм”.

Откъс от „Дете във времето“ тук

Книги на български от Иън Макюън тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …