Начало / България / Шеста книга на Иън Макюън излиза на книжния пазар

Шеста книга на Иън Макюън излиза на книжния пазар

Авторът е носител на „Букър” за романа „Амстердам“

Шеста книга на Иън Макюън излиза на българския книжен пазар. „Дете във времето” ще бъде в книжарниците от 11 октомври. Тази книга е повратна в творчеството на английския писател защото бележи началото на по-зрелия му период в литературната кариера.

„Дете във времето“ е разказ за живота на Стивън Луис – детски писател, чието тригодишно момиченце е отвлечено. Романът проследява опустошителните ефекти от тази болезнена загуба. Ежедневието променя своя пулс и вкус – отношенията със съпругата и приятелите се сриват, всички връзки на героите със света се разпадат. Две години след трагедията бащата се вглежда във всяко петгодишно момиче на улицата и това му дава увереност в продължаващото съществуване на обичното му дете.

Иън Макюън (1948) е най-награждаваният английски писател и безспорно едно от най-талантливите пера на Европа днес. Той е автор на десет романа, сред които и преведените у нас „Амстердам” (награда „Букър”), „Изкупление”, „Неумолима любов”, „Събота”, „Почивка в чужбина”. Още първият му сборник разкази е отличен с наградата „Съмърсет Моъм”.

Откъс от „Дете във времето“ тук

Книги на български от Иън Макюън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ob_583e38_carlo-collodi

Карло Колоди: „Лъжата бива два вида: на едната лъжа краката са къси, а другата има дълъг нос.“

На 24 ноември 1826 година се ражда Карло Лоренцини, по-известен с псевдонима си Карло Колоди. …