Начало / Свят / Атентатите в Париж предизвикаха бум в продажбите на „Безкраен празник“ на Хемингуей

Атентатите в Париж предизвикаха бум в продажбите на „Безкраен празник“ на Хемингуей

Терористичните атаки в Париж на 13 ноември предизвикаха огромен интерес и възраждане на покупките на един от шедьоврите на Ърнест Хемингуей „Безкраен празник“, отбеляза в. „Гардиън“. Мемоарът на американския автор е писан през 20-те години на миналия век и разказва за преживяванията на автора във френската столица. С годините „Безкраен празник“ се превърна в манифест на любовта към виното, храната, любовта и живота, на които Париж е символ.

„Ако сте имали късмет да живеете в Париж на младини, където и да отидете по-късно в живота си, той остава с вас, защото Париж е един безкраен празник“, казва Хемингуей в книгата си.

Мемоарът на Хемингуей се изкачи за дни до номер 1 по продажби във френската версия на „Амазон“ и бе разпродаден. Според издателство „Фолио“ търсенето на книгата е нараснало от 10-15 бройки на ден до 500 екземпляра след атентатите.

„Във вторника след случилото се в Париж имахме заявка за над 1600 книги. По принцип на година продаваме от 6000 до 8000 екземпляра от произведението на Хемингуей“, казаха от издателството.

Те са подготвили нов тираж от 20 000 копия на „Безкраен празник“.

Прочетете още

Auction_house-paddle-bid

5 реликви от писатели, продадени твърде скъпо

Всички понякога се изкушаваме с нещо специално, свързано с любими книги и автори. Луксозно издание, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *