Начало / Свят / Асоциацията на търговците на книги: Правителството да помогне на малките книжарници

Асоциацията на търговците на книги: Правителството да помогне на малките книжарници

Местата за паркиране също се отразявали на търговията

Асоциацията на търговците на книги призовава британското правителство за помощ към малките и независимите книжарници. Те се нуждаят от това, за да продължат съществуването си, смята изпълнителният директор на организацията Тим Годфрей пред thebookseller.com.

Според Годфрей, те са част от културната същност на британското общество. Той е на мнение, че издателите също трябва да помогнат. „Във времена, в които литературата е проблем, бюджета на библиотеките е орязван, ние трябва да изградим коалиция между правителство, издателства и клиенти и да помогнем на малките книжарници да продължат съществуването си. Местните и националните власти говорят много по тези въпроси, но повече действие е необходимо”.

Годфрей подчертава, че оцеляването на подобни книжарници е важно както за икономическия, така и за културния просперитет на Обединеното кралство. „Много може да се направи, но трябва да се работи и то веднага, ако искаме да ги запазим. Тяхното оцеляване е важно, за да функционира добре нашето общество. Ние в асоциацията подготвяме нужните документи, които ще бъдат изпратени на съответните институции в близките месеци”, каза още той.

Изпълнителният директор обаче е убеден, че проблемите рано или късно ще бъдат решени и книжарниците ще продължат да съществуват.

Изненадващо, ръководителят обяви паркирането като един от основните проблеми. Той обясни, че малките книжарници, които са създадени преди много години, се намират в централни райони, където таксите за паркиране за прекалено високи и това кара клиентите да не ги посещават. Таксите трябва да бъдат значително намалени, за да бъдат окуражени хората да използват книжарниците.

Тим Годфрей отказва да разкрие кои книжарници точно са в най-лошо икономическо състояние.

Свързани заглавия
Книжарницата от „Нотинг хил” е пред затваряне
Книжарницата на Кристофър Робин затвори

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228336_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 април – 18 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Всичко, което блести от Даниел Стийл 2. И заживели обидено от Георги Блажев …