Начало / Свят / Излиза нова книга за добрите обноски

Излиза нова книга за добрите обноски

Въпреки че живеем в дигиталната епоха, домашното възпитание явно е дефицит

Нова книга ще ни учи на обноски, твърди „Индипендънт”. Тя се нарича „Как да се държим” и е написана от консултантката в тази област Каролин Тайгър. Изданието ще бъде публикувано от „Куърк Букс” този месец. Тайгър смята, че макар да живеем в електронна епоха, знанието за добрите обноски е повече от необходимо, тъй като съвременното общество се гради на основата на комуникацията. Ето и няколко примера:

На концерт
Не пейте заедно с вокала, без значение какъв е концертът, освен ако той самият не подканва публиката да го направи. Ако се използват запалки или свещи, не трябва да има опасност да запалят косата на друг. Без изпълнения на соло с въображаема китара. Останете фокусирани върху музиката, а не търсете конфликт с другите около вас, само защото са ви бутнали например. Не използвайте факта, че има много публика да опипвате някой от срещуположния пол.

В кино
Ако ядете пуканки, правете го максимално тихо. Ако има тиха сцена, смучете, вместо да дъвчете. Не сърбайте последните капки от напитка, както и не дъвчете леда, ако има такъв. Ако сте гледали филма, не го показвайте на останалите, които гледат. Не се опитвайте да комуникирате с персонажите.

Във фитнеса
След като използвате даден уред, внимателно избършете потта си от него. Няколко докосвания с кърпа няма да свършат работа. Направете го старателно.

На плажа

Ако някой ви помогне да си нанесете слънцезащитен лосион, учтиво е да върнете услугата. За мъже – не използвайте нанасянето на лосион за сваляне на жени. Модата на това беше през 70-те години.

В социалните мрежи

Не използвайте социалните мрежи, за да се саморекламирате. Какво да не пишете в мрежите: подробна информация относно сексуален живот или медицински операции, заядливи коментари относно брачен партньор или гадже, лични нападки към други потребители, снимки от родилната зала, колко мразите шефа си или колега.

Прочетете още

girl-8679781280

Книги за нечетящи хора

Скъпи нечитатели, този списък е специално за вас 23 април е млад празник, който обаче …