Начало / Свят / Стивън Кинг пише продължение на „Сияние”

Стивън Кинг пише продължение на „Сияние”

Действието се върти около сина на Джак, Дани Торънс

Големият американски автор Стивън Кинг потвърди, че ще напише продължение на култовия си роман „Сияние”, пише „Дейли Мейл”. Книгата ще се нарича „Доктор Сън”. Както е известно, първата книга бе филмирана през 1980 г. Режисьор на психотрилъра беше Стенли Кубрик, а главната роля – на Джак Торънс – изигра Джак Никълсън. В новия роман действието се върти около сина на Джак, Дани Торънс.

Дани е около 40-годишен и работи в клиника за неизлечимо болни. Продължава да има способности да вижда неща от миналото и бъдещето и да чете мислите на хората. Те му помагат да си върши по-добре работата. Той обаче влиза в контакт със скитници-вампири, наричащи се „Племето”. „Само че не смучат кръв, а психическа енергия от специални хора като Дани Торънс”, казва самият Кинг.

Авторът признава, че почти е приключил, макар още да не е ясна датата на публикуване на книгата.

Стивън Кинг е роден през 1947 година. Той е всепризнат майстор в жанра „ужаси” и е един от най-продаваните писатели през ХХ век. Обикновено историите му са за хора от средната класа, замесени в зловещи преживявания. Кинг е виден познавач и на историята на жанра. Произведенията му „Изкуплението Шоушенк” и „Зеленият път” показват, че той е добър не само в ужасите. Продажбите му са около 300-350 милиона копия. Ричард Бахман и Джон Суитън са негови псевдоними.

Българският превод на „Сияние” тук

Свързани заглавия
Изложба, вдъхновена от Стивън Кинг, се организира в София
Буря разцепи дървото от “Изкуплението Шоушенк”
Стивън Кинг се завръща към „Тъмната кула”

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …