Начало / България / Филип Трифонов скъса от смях публиката в „Хеликон-България”

Филип Трифонов скъса от смях публиката в „Хеликон-България”

Двамата с Румен Леонидов представиха „Завръщане в Сойертън Спрингс“ на Анди Андрюс



Книгата на американския писател Анди Андрюс „Завръщане в Сойертън Спрингс“ беше представена в столичната книжарница „Хеликон-България” при голям интерес. „Това е третият шедьовър на Андрюс, който излиза на български. Когато прочетох отзивите за „Проницателят”, помислих, че е поредната книга от жанра приложна психология. Когато обаче го прочетох, промених мнението си. Силата на Андрюс е в неговата естественост. Той пише талантливо, сърдечно и е изкусително подкупващ”, заяви Румен Леонидов , който представи „Завръщане в Сойертън Спрингс“.

Главният редактор на списание „Книжарница” подчерта, че с този роман Андрюс е сравнен с Марк Твен в САЩ и не скри възхищението си от него.

Актьорът Филип Трифонов, който е автор на послеслова на книгата и голям почитател на американския писател, превърна уютната книжарница в театрална сцена. „Знаете, аз съм оторизиран представител на Анди Андрюс за България”, „взриви” публиката Филипов и разказа по неподражаем начин своя послеслов.

Дори театралният режисьор Теди Москов, който в началото беше много сериозен, се смя от сърце. Сред публиката имаше известни актьори, колеги на Трифонов.

Послесловът „Роден без сливици“ тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …