Начало / България / Филип Трифонов скъса от смях публиката в „Хеликон-България”

Филип Трифонов скъса от смях публиката в „Хеликон-България”

Двамата с Румен Леонидов представиха „Завръщане в Сойертън Спрингс“ на Анди АндрюсКнигата на американския писател Анди Андрюс „Завръщане в Сойертън Спрингс“ беше представена в столичната книжарница „Хеликон-България” при голям интерес. „Това е третият шедьовър на Андрюс, който излиза на български. Когато прочетох отзивите за „Проницателят”, помислих, че е поредната книга от жанра приложна психология. Когато обаче го прочетох, промених мнението си. Силата на Андрюс е в неговата естественост. Той пише талантливо, сърдечно и е изкусително подкупващ”, заяви Румен Леонидов , който представи „Завръщане в Сойертън Спрингс“.

Главният редактор на списание „Книжарница” подчерта, че с този роман Андрюс е сравнен с Марк Твен в САЩ и не скри възхищението си от него.

Актьорът Филип Трифонов, който е автор на послеслова на книгата и голям почитател на американския писател, превърна уютната книжарница в театрална сцена. „Знаете, аз съм оторизиран представител на Анди Андрюс за България”, „взриви” публиката Филипов и разказа по неподражаем начин своя послеслов.

Дори театралният режисьор Теди Москов, който в началото беше много сериозен, се смя от сърце. Сред публиката имаше известни актьори, колеги на Трифонов.

Послесловът „Роден без сливици“ тук

Прочетете още

221977_b

„Дванайсетте стола“ – сатира за всяко време

Всяко общество има своя Остап Бендер и всяка литература заслужава  „Дванайсетте стола“ Шедьовърът на Илф …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.