Начало / Свят / Излезе интимна биография на Карл Маркс

Излезе интимна биография на Карл Маркс

„Любов и капитал“ разкрива създателя на политикономията като „жив човек“

Историята на Карл Маркс като мъж, баща, съпруг и журналист е в центъра на новата му биография „Любов и капитал“, съобщи „Ню Йорк таймс“.

Забавният и балансиран портрет на основателя на политикономията, на семейството му, на Фридрих Енгелс и на революционно настроеното му обкръжение досега не са били център на изследователите. Този път любовните истории на Маркс надделяват над идеите за промяна на света, а мозъкът му е сравнен с диамант.

Авторката Мери Гейбриъл смята, че портретът на „живия човек“ Маркс ще даде нова светлина върху марксизма и ще освободи оригиналните идеи от схоластиката, наслагвана от последователите му. Тя обръща специално внимание на жената му – Жени фон Вестфален, „най-вълнуващата млада дама в Трир“ с толкова добри връзки, че брат й става вътрешен министър на Прусия, докато съпругът й крои провала на „най-реакционерското кралство в Европа“.

Маркс може да е бил див и нетолерантен с политическите си противници, но в същото време обичал да танцува и клюкари, обичал лукса и бил атрактивен за жените и мъжете, разкрива Гейбриъл.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на мита_корица

Смайващото изследване ни превежда през митове от палеолита чак до наши дни

„Кратка история на мита“ от Карън Армстронг е богат, наситен разказ за връзката на човечеството …