Начало / България / Станислава Чуринскиене гостува в Пловдив и Стара Загора

Станислава Чуринскиене гостува в Пловдив и Стара Загора

„Second Life” излиза в Литва

След успешното представяне на третия й роман„Хванаха ме да крада” в София и Бургас, Станислава Чуринскиене Винчуне се връща в България, за да продължи срещите с читатели из страната – на 5 октомври, сряда, от 18 ч. тя ще бъде в „Хеликон-Пловдив, Център”, а на 12 октомври, сряда, от 18,30 ч., и в „Хеликон-Стара Загора”.

Чуринскиене е един от най-необичайните нови български автори. Заради характерния й нордически стил на трите й романа („Бог да Благослови Стю” 2007, „Second Life” – 2009, „Хванаха ме да крада” 2011), в Литва са на път да я обявят за свой писател.

„Хванаха ме да крада” вече предизвика яростни дискусии в интернет заради любопитния социологически елемент. Станислава прекарва почти две години в различни форуми и изследва какви теми вълнуват съвременната, градска жена и за да илюстрира акцентите в сюжета, между отделните глави включва фрагменти от дискусии в известния форум bg-mamma. Романът е маскиран като леко неприлична любовна история, но всъщност е разказ за това как съвременните средства за комуникация ни заставят да бъдем прозрачни. Запратена в киберпространството, всяка дума може да бъде възстановена, прочетена от най-неподходящия реципиент и използвана срещу автора й. Тъкмо това се случва на героите в „Хванаха ме да крада”.

Станислава си спечелва публичност с романа „Second Life“. За него БНТ заснема документален филм. Качен в интернет, той регистрира 15 000 оригинални гледания за 48 ч. Романът разказва за една все по-разрастваща се група, наречена от авторката „интернет емигранти“ – хора, които практически живеят в Мрежата, за сметка на офлайн контактите. Преди да се захване с написването на „Second Life“, се затваря в ателие и в продължение на почти 6 месеца общува само онлайн, без да излиза от вкъщи. Книгата излиза в Литва чрез издателство „Baltos lankos“, предстои и публикуването й в Латвия, Норвегия и Полша.

В момента живее в Брюксел и е политически кореспондент за някои български медии .

Книгите на Станислава Чуринскиене тук

Свързани заглавия:
Станислава Чуринскиене сменя професията си за час

„Хванаха ме да крада” в „Хеликон-Витоша”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

225781_b

Едни от най-добрите криминални писатели празнуват по свой начин Коледа

Коледният сезон е време за вършене на добрини, искрящи светлини и пара, издигаща се от …