Начало / България / „Шампионът за каузата на свободата“ ще изнесе лекция в София

„Шампионът за каузата на свободата“ ще изнесе лекция в София

Икономистът Лорънс Рийд е автор на пет книги и над 1000 публикации

Лорънс Рийд – президент на Фондацията за икономическо образование и автор на пет книги, сред които Lessons from the Past: The Silver Panic of 1893 , гостува в България по покана на Института за пазарна икономика (ИПИ) и на Фондация за свободата „Фридрих Науман”. На 27 септември от 18.30 ч в х-л Радисън (зала „Александър”) той ще изнесе публична лекция на тема: „Седем принципа за целесъобразна обществена политика”, съобщиха от ИПИ. Лекцията ще е на английски език.

„Лорънс Рийд е изтъкнат американски икономист, президент на Фондацията за икономическо образование от 2008 г. Основател и президент в продължение на двадесет години на Центъра за обществена политика Макинак – неправителствен изследователски и образователен институт. Автор е на повече от 1000 публикации във вестници, на десетки статии в списания и журнали, както в САЩ, така и в чужбина. Журналист на свободна практика, интересуващ се от въпросите на икономиката и политиката, Лари Рийд е посетил 69 държави. Наричат го „шампион за каузата на свободата”.

Седемте принципа за целесъобразна обществена, които той за първи път излага в реч пред Икономическия клуб на Детройт, предизвикат изненадващ интерес в обществото дори и за него самия. Подобно на десетте божи заповеди те са ясно, достъпно и образно формулирани. Рийд признава, че не може да си припише авторството. Той просто е събрал основополагащите идеи на столетия натрупан опит и икономическо знание в кратки и недвусмислени принципи. Според него това са не само седемте стълба на свободната икономика, но и една доста мощна програма за действие. Ако всеки законодател ги проумее и се опита да им служи вярно, то всички ние ще бъдем много по-силни, по-свободни и по-преуспяващи хора и далеч по-добре управлявани“, гласи визитката му на страницата на ИПИ.

Свързани заглавия
Седмица на Лудвиг фон Мизес в България

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

eliott-reyna-kcT-7cirBEw-unsplash

Скролването ни пречи да прочетем над 300 книги годишно

Отделяме все повече време за смарт устройства Губим го напълно неосъзнато – сякаш изключвайки от …