Начало / България / Авторът на „Отива една жена при лекаря“ идва в България

Авторът на „Отива една жена при лекаря“ идва в България

Рей Клуун ще представи „Бог е лудост“

„Отне ми двегодишни усилия да го убедя да дойде в България, и още четири месеца да му обясня защо е важно да остане тук малко повече от едно денонощие”, заяви Манол Пейков от „Жанет 45” по повод визитата на един от най-известните и продавани холандски писатели Рей Клуун. Утре писателят идва в България. През 2009 г. „Жанет 45“ издаде книгата му „Отива една жена при лекаря“ . В Холандия от нея са продадени над 600 000 екземпляра.

Преди да се превърне във фактор в холандската литература, Рей Клуун се е занимавал с маркетинг. Започва да пише след като загубва съпругата си. Тя умира от рак на 36-годишна възраст. След трагедията Клуун и дъщеря му Ева отиват в Австралия, където той създава „Отива една жена при лекаря“. Следват произведенията му „Помощ, забремених жена си“, „Без нея“.

Най-новата му книга се казва „Бог е лудост“. За да я представи, 47-годишният Рей Клуун ще има две срещи с българските си почитатели. Едната ще е на 27 септември (вторник) в Пловдив. В 18:30 часа той ще бъде в Драматичния театър (камерна зала). На следващия ден, 28 септември, авторът ще е в София. Срещата с него ще започне в 19:00 часа в театър „Сфумато“.

Фото:Стефан Фанфлетерен

Книгите на Рей Клуун тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 април – 2 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Хора от Катерина Хапсали 3. Дамски гамбит …