Начало / Свят / Излиза книга с приключенията на Агата Кристи върху сърфа

Излиза книга с приключенията на Агата Кристи върху сърфа

„Великото турне” ще бъде представено от нейния внук Матю Причард

Книга с непоказвани досега снимки и писма на криминалната авторка Агата Кристи предстои да се появи на пазара, пише „Гардиън”. Произведението ще се нарича „Великото турне” и ще бъде публикувано от „ХарпърКолинс”.

Книгата обхваща околосветското пътешествие, което писателката прави между 1922 г. и 1924 г. Пътуването е част от търговска мисия на Британската империя. По това време Агата Кристи има малка дъщеря (2 г.) и вече е публикувала 2 романа. С нейния съпруг минават през Хавай, Канада, Америка, Нова Зеландия, Австралия и Южна Африка. Авторката изпраща писма и снимки на майка си всяка седмица.

Тя е била може би първата британска сърфистка. „Понякога е болезнено – когато заровиш нос в пясъка. Но като цяло е много забавен и лесен спорт”, пише Агата Кристи. „О, беше истински рай. Нищо не може да се сравни с него. Нищо не може да се сравни с това да пориш водата с 200 километра в час (или поне на теб така ти се струва) и накрая да излезеш на брега докато те галят вълните”, продължава тя.
„Великото турне” се очаква да бъде на пазара през април. Редактор и представител на книгата е нейния внук Матю Причард. Той нарича книгата „ценен запис от щастливите й дни от нейния брак с дядо”. Причард продължава: „Освен да пише книги, тя обичаше да много да пътува и да прави снимки”.

Агата Кристи е криминална писателка, родена 1890 г. в Англия. Най-известни са романите й с главен герой белгийския детектив Еркюл Поаро. Кристи има много книги, преведени на български език. Умира 1976 г. в Англия.

Книгите на Агата Кристи тук


Свързани заглавия

Агата Кристи вероятно е първата британска сърфистка

Фото:museumofbritishsurfing.org.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …