Начало / Свят / В Австрия се издават между 2000 и 3000 нови книги годишно

В Австрия се издават между 2000 и 3000 нови книги годишно

Спадът на продажбите не влияе на активността на пишещите

Намалява ли желанието за писане в зависимост от спада на продажбите на книжния пазар, пита в коментар австрийският „Дер щандарт“. Оказва се, че не.

В Австрия годишно се издават между 2000 и 3000 нови книги, казва Герхард Руис от националния писателски съюз. За да се окачестви като бестселър една творба, трябва да се продадат над 5000 броя от нея. Истинският хит обаче се продава в тираж 40-50 000. Издателствата обаче не обичат да споделят информация за продадените копия.

По-рано, разказва Руис, от една успешна книга писателят успяваше да живее 10 години. Сега това е невъзможно, а от писателски си труд успяват да се издържат неповече от две дузини автори при наличие на 300-400 писатели на свободна практика.

Въпреки това желанието за писане не угасва и нови и нови пишещи се появяват непрекъснато на пазара, особено в т.нар. нови медии. Не намаляват и желаещите да посещават курсове за творческо писане на криминалета, романи, стихотворения и кратки разкази. Там ги обучават на различни техники, но не им гаратират успех, обяснява Руис.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

221506_b

Книга със скоростта на Ферари

Историята на създателя на легендарния автомобил Брок Йейтс ни поднася биография на известния автомобилист и …