Начало / България / Нов роман на Кармен Мишу излиза до дни

Нов роман на Кармен Мишу излиза до дни

Премиерата на „Тангра и неговият син” ще бъде в Столичната библиотека

Маргарита Петкова и Митко Новков ще представят историческият роман „Тангра и неговият син” на Кармен Мишу. Премиерата ще се състои в Столичната библиотека на 16 септември, петък, от 18 ч. В представянето ще вземат участие и професорите Георги Бакалов и Георги Марков.

Кармен Виктор Мишу-Бойчева e родена на 01.10.1970 г. в гр. Видин. Там завършва Френска езикова гимназия и след това медицина в Букурещ. От 1996 г. до 2002 г. работи в „Националния център по заразни и паразитни болести – гр. София” като научен сътрудник в областта на епидемиологията. През 2009 г. завършва и фармация в Констанца, Румъния. Владее писмено и говоримо френски, румънски, английски и руски. Говори гръцки, защото баба й и дядо й са с гръцки корени.

Първата й книга – „Балканска сага” – е издадена през 2007 г. от изд. „Захарий Стоянов”. Тя проследява съдбата на семейството на един български офицер в началото на ХХ век.

Втората й книга – „Нестинарка” – излиза на книжния пазар през 2008 г., отново благодарение на изд. „Захарий Стоянов”. В нея се преплитат мистиката на нестинарството и реалният свят на българското село в средата на ХХ век.

В сборника с разкази „Синият фургон” (2009, изд. Захарий Стоянов”) са събрани съдбите на хора от нашето съвремие. Той представлява своеобразна миниатюра на прехода в най-новата ни история.

В момента пише книга за семейството на виден габровски фабрикант – възрожденец и родолюбец. Интересът й към историята е видим във всички нейни романи.

За „Тангра и неговият син“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ff643848-doug-stuart-booker-prize

Книга за детство по улиците на Глазгоу спечели „Букър”

Дъглас Стюарт получи наградата за дебюта си Shuggie Bain По страниците описва донякъде и собствения …