Начало / България / Световният ден на Роалд Дал ще бъде отбелязан и в България

Световният ден на Роалд Дал ще бъде отбелязан и в България

Двучасово детско парти в столичната книжарница „Хеликон-Витоша на 13 септември

Денят на Роалд Дал – 13 септември, ще бъде отбелязан и в България. На тази дата през 1916 г. е роден любимият писател на малки и големи.

В столичната книжарница „Хеликон-Витоша” рожденият ден ще бъде отпразнуван с голям детски празник, който ще започне в 17 ч и ще продължи два часа. „Ще бъдат организирани куп забавления и изненади за малчуганите, които ще имат възможност да прочетат откъси от историите за деца на Разказвач №1 в света, както и да нарисуват любимите си герои. За всички ще има много подаръци. За доброто настроение ще се погрижи и медийният партньор на събитието – детският портал „Аз детето“, който ще публикува най-артистичните снимки от празника”, се казва в прессъобщението на организатора „Ентусиаст”.

По света в чест на Роалд Дал се организират много забавления за малките читатели – партита, на които гостите задължително са преоблечени като любимия си герой от историите на Роалд Дал, рисуват се покани и плакати, украсяват се класните стаи с пъстри балони и знамена. Децата се надпреварват в състезания за най-красива пощенска картичка с героите, участват в четения и играят постановки. Родителите и учителите им помагат, а понякога се включват и спонсори, които раздават награди за най-хубав костюм или най-добре свършена работа.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …