Начало / България / Автобиографията на Райнхолд Меснер излиза на български

Автобиографията на Райнхолд Меснер излиза на български

Автобиографията на един от най-популярните алпинисти в света Райнхолд Меснер „Свободата да бъда там, където искам“ ще излезе на български език. Проектът книгата да се появи у нас е съвместен на издателство „Вакон“ и „Нешънъл Джиографик“.

Райнхолд Меснер е един от най-великите планинари в човешката история. Той разширява границите на възможното за цяло поколение катерачи. В тази откровена автобиография Меснер ни изкачва по върховете на забележителния си живот на катерач. Пионер в много от начинанията си, Меснер разкрива влиянията и събитията, които са го оформили като личност и като катерач, включително и трагичната смърт на брат му през 1970 г. на деветия по височина връх на земята – Нанга Парбат.

Легендарният катерач води читателите през дните на първите си изкачвания на петгодишна възраст заедно с баща си в Доломитските Алпи до по-късното му отстъпление от пренаселените Алпи. Той разказва за много осемхилядници и това как открива свободата и душевния си мир в далечните безлюдни части на света. Меснер се спира и на прекосяването на  ледената Антарктида дава шанс на почитателите си да се запознаят с  десетилетия от историята на планинарството.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!