Начало / Свят / Скандална екранизация на „Брулени хълмове” предстои да излезе

Скандална екранизация на „Брулени хълмове” предстои да излезе

Андреа Арнолд , режисьор: Филмът е първичен, животински на моментиПоредна екранизация на „Брулени хълмове” – класиката на Емили Бронте, предстои да се появи в киносалоните, предава „Гардиън”.

По думите на Андреа Арнолд – режисьор на лентата, този филм ще бъде скандален, но ще бъде най-достоверен спрямо творбата на Бронте. Екранизацията ще съдържа вулгарен език и сексуални сцени. „Със своята работа искам да почета Бронте. „Брулени хълмове” е една странна, мрачна история и аз се опитах да пресъздам този дух. Филмът е първичен, животински на моменти. Но в крайна сметка, дълбоко в себе си, ние сме животни”, допълва режисьорката на премиерата на прожекцията на фестивала във Венеция. Арнолд очевидно не разчита на известни имена, като нито един известен актьор не участва във филма.

Андреа Арнолд е бивша актриса, която сега се занимава с режисиране. Родена е 1961 г. в Англия. Нейни са филмите „Червен път” и „Аквариум”, които са приети много добре от критиците.

„Брулени хълмове” е роман-класика на английската поетеса Емили Бронте. Действието се развива в Йоркшър, което прави града забележителност. Бронте е сестра на Ан Бронте и Шарлот Бронте. Съществуват много спорове коя е най-добрата творба на сестрите – „Брулени хълмове” или „Джейн Еър” от Шарлот.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

184965240_310017720690831_2278008152722929302_n

„13 века България” избра за книга на годината „Времеубежище”

Наградата се връчва за десети път Общо 33 бяха номинираните творби – в краткия списък …