Начало / Свят / 10 години по-късно: Излезе книга с разкази за жертвите на 11 септември

10 години по-късно: Излезе книга с разкази за жертвите на 11 септември

Близки и приятели споделят за огромната си загуба

„Десетилетие на надежда” – така се казва книгата, която излезе в САЩ в навечерието на 11 септември. В книгата Денис Смит е събрал десетки истории на семействата и приятелите на загиналите при терористичните атентати преди 10 години.

„Хората, които разказаха за тази книга, не са професионални писатели. Те са учители, адвокати, пожарникари, полицаи, политици, ученици. Те са майки и бащи, синове и дъщери, сестри и братя и приятели”, пише „Чикаго трибюн” – „Думите им не са полирани. Всички те разказват за хора, които са обичали и са изгубили.”

„Бях напълно разбит за дълго време. Не можех дори да чета книга”, разказва съпругът на полицайка, намерила смъртта си докато спасявала хора в Световния търговски център.

„Дни наред не исках да виждам хора”, спомня си бащата на полицай и пожарникар, загинали докато изпълнявали дълга си.

Някои хора преодолели загубата като основали фондации и се заели с благотворителност. Други се оженили наново и се преместили надалече. Трети се разгневили на Господ и загубили вярата си в него.

„Можете да ме цитирате: Чейни да върви по дяволите!”, заявява Камерън Макрей, чиято 23-годишва дъщеря е загинала. Той е убеден, че вицето на президента Джордж Буш е сбъркал като е започнал войната в Ирак в отговор на атаките в САЩ.

„Най-голямата мъка е отсъствието. То е като небето, което се разстила над нас – знаеш, че е там, но не можеш да го докоснеш”, казва на финала съпруг, изгубил жена си на 11 септември.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2389samladeVerk

Роман за любовта към книгите спечели наградата „Август Стриндберг”

Най-престижното шведско отличие отиде при Лидия Сандгрен Психолог по образование, тя работи върху дебюта си …