Начало / Свят / „Дейли мейл” се извини на Ванеса Редгрейв

„Дейли мейл” се извини на Ванеса Редгрейв

Скандалът е заради несъществуваща сензация в биографията на семейството й

Вестник „Дейли мейл” публикува извинение до актрисата Ванеса Редгрейв заради скандални твърдения по повод биографията й, която предстои да излезе на пазара. В анонс за книгата през май редакцията написала, че Редгрейв веднъж заварила мъжа си в легло с баща й.

Вестникът се извинява за сензацията, която е предизвикал, още повече че подобен откъс, оказало се, липсва в книгата. Според съобщението редакцията искрено се разкайва за стреса и срама, който Редгрейв и семейството й са изпитали.

Книгата на Тим Адлър „Къщата на Редгрейв: тайният живот на една театрална династия” трябваше да излезе през юни, но заради скандала е отложена за ноември. Героите й са се обърнали към адвокати и извинението на „Дейли мейл” цели да предотврати евентуален иск в съда.

„Гардиън” обаче коментира, че е много странно, че между публикацията във вестника и извинението са минали четири месеца, в които не се е случило нищо. Намекът е за сключена сделка между страните по спора, за която вероятно няма да бъде оповестена информация.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

172165506_1462158197456938_4623569405_n

Обидно малко книги се превеждат на английски

Американците четат рядко преводна литература Англосаксонският книжен пазар е огромен – и това е факт, …