Начало / Свят / „Дейли мейл” се извини на Ванеса Редгрейв

„Дейли мейл” се извини на Ванеса Редгрейв

Скандалът е заради несъществуваща сензация в биографията на семейството й

Вестник „Дейли мейл” публикува извинение до актрисата Ванеса Редгрейв заради скандални твърдения по повод биографията й, която предстои да излезе на пазара. В анонс за книгата през май редакцията написала, че Редгрейв веднъж заварила мъжа си в легло с баща й.

Вестникът се извинява за сензацията, която е предизвикал, още повече че подобен откъс, оказало се, липсва в книгата. Според съобщението редакцията искрено се разкайва за стреса и срама, който Редгрейв и семейството й са изпитали.

Книгата на Тим Адлър „Къщата на Редгрейв: тайният живот на една театрална династия” трябваше да излезе през юни, но заради скандала е отложена за ноември. Героите й са се обърнали към адвокати и извинението на „Дейли мейл” цели да предотврати евентуален иск в съда.

„Гардиън” обаче коментира, че е много странно, че между публикацията във вестника и извинението са минали четири месеца, в които не се е случило нищо. Намекът е за сключена сделка между страните по спора, за която вероятно няма да бъде оповестена информация.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1b3c5e96e7abdfd7322b5e9a9cd08247

Дневници на Дарвин изчезнаха от Кеймбриджкия университет

Ценните документи липсват в библиотеката вече 20 години Дневниците, в които присъства и еволюционното дърво, …