Начало / България / 13 ноември е крайният срок за участие в конкурса за наградата „Иван Николов“

13 ноември е крайният срок за участие в конкурса за наградата „Иван Николов“

13 ноември е крайният срок за участие в националния конкурс за наградата „Иван Николов“.  В журито тази година са Недялко Славов (председател), Митко Новков и Андрей Захариев. Номинираните поети ще бъдат обявени на 1 декември, а на 17 декември ще стане ясен и победителя.

„Целта ни е както да отличим най-добрата поетична книга за годината, така и да провокираме обществен диалог за поезията, да насърчим съвременния читател да чете и обсъжда поезия, а на колегите от книгоиздателския и книгоразпространителския бранш да покажем, че има смисъл от издаването и разпространението на съвременна българска литература и поезия“, казват организаторите от „Жанет 45“.

Нейни лауреати са някои от най-изявените поети на България – Христо Фотев, Константин Павлов, Екатерина Йосифова, Георги Господинов, Силвия Чолева, Иван Методиев, Георги Борисов, Калина Ковачева и др. Наградата се връчва за издадена през годината поетична книга.

Паричната стойност на наградата е 10 хил. лева. Първото издание е през 1994 г.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

EKixwhaWwAorv9k

Грета Тунберг стана автор и личност на годината

Вдъхновяващите ѝ речи накараха „Уотърстоунс“ да създаде нова награда Веригата книжарници обикновено връчва поощрение за …