Начало / България / Поетесата Снежана Иванова ще представи „Таро. Граматология на сянката“

Поетесата Снежана Иванова ще представи „Таро. Граматология на сянката“

Търновската поетеса и преводач Снежана Иванова ще представи десетата си авторска книга –  „Таро. Граматология на сянката“. Премиерата ще се състои на 3 ноември от 17:30 ч в книжарница „Хеликон – Велико Търново“.

Снежана Иванова е работила като журналист във вестниците „Денят“, „Новини“ и  „Психо“. Била е служител и в Управление „Кинефикация“ и в Регионален исторически музей – Велико Търново. Носител e на националната награда за журналистика „Интелект“. Публикува поезия, критически отзиви и статии, есета, публицистични материали.

Интересите й са насочени в областта на сравнителното религиознание и древните езотерични учения. Превела е раннохристиянските апокрифи „Тибетско евангелие“ (1998), „Три апокрифа“: „Евангелие от Иаков, брат Господен“, „Евангелие от Петър“, „Апокрифен апокалипсис“ (2000).

Автор е на поетичните книги: „Вторият живот“ (1990), „Клинописи“ (1991), „Той“ (1993), „Убежища“ (1994), „Нощта на Брахма“ (1998), „Праг зад вратата“ (2001), „Отдалеч“ (2004); на сборниците с философски есета „Адамови хроники“ (1997), „Преображенията на Избраника“ (2003).

Нейни творби са представяни в Швеция, Германия, Франция, САЩ.

Член-учредител на Сдружение на литературни дейци „Света гора“, член на Клуб „Интелект 2000“ и Сдружение на български писатели – София.

Прочетете още

tolkien_3124146b_trans_NvBQzQNjv4BqpJliwavx4coWFCaEkEsb3kvxIt-lGGWCWqwLa_RXJU8

Ариец или евреин е Толкин? Как нацистите ядосаха автора на „Властелинът на пръстените“

През 1933 г. Адолф Хитлер предоставя на своя гений на пропагандата Йозеф Гьобелс властта да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *