Начало / Свят / Последният роман на Гришам пледира против смъртното наказание

Последният роман на Гришам пледира против смъртното наказание

Героят на „Признанието“ е сериен убиец в щата Канзас

С романа си „Признанието“ американският писател Джон Гришам изнася най-силната си пледоария срещу смъртното наказание в САЩ, пише германското списание „Щерн“.

Героят на книгата е сериен убиец, който признава престъпленията си. Заплашва го смъртоносната инжекция, но дали може да бъде спасен в последната минута? Изборът е между закона и хуманността, а драмата се случва в щата Канзас, в който все още се изпълняват смъртни наказания.

Какво се случва, ще разберат тези, които прочетат романа. Интересното е, коментира „Щерн“, че Гришам отново се движи в жанра, съчетаващ фикция с документализъм. Както е известно, почти всичките от книгите му, продадени по света в тираж 250 милиона, се занимават с темата правосъдие. Новият роман, според критиката, може да се разглежда като предизвикателство по темата отмяна на смъртното наказание в САЩ.

За този роман писателят беше отличен в началото на август с наградата „Харпър Лий“ от Юридическия факултет на университета в Алабама. Тя се дава съвместно от учебното заведение и списанието на Асоциацията на американските адвокати, а поводът за учредяването й е 50-годишнината от написването на романа „Да убиеш присмехулник“*, който също е на юридическа тематика.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

img_2287_jpg-2

Бестселърът на Матю Макконъхи излиза и на български

„Зелени светлини” увеличи почитателите на актьора Книгата описва живота му дотук, като може да се …