Начало / Свят / Хит на Дейвид Бауи става повод за детска книга

Хит на Дейвид Бауи става повод за детска книга

Андрю Колб разказва историята на смелия астронавт Мейджър Том

Текстът на песента от 1969 г. „Space Oddity” на Дейвид Бауи ще бъде използвана за създаването на цветен, макар и малко страшен, илюстрован детски роман, съобщи сайтът inews.bg, позовавайки се на Ultimate Classis Rock.

В 40 страници книгата на Андрю Колб разказва историята на смелия астронавт Мейджър Том, който отлита в Kосмоса и печели любовта на репортерите на Земята.

Героят се отправя на дълга космическа разходка, но корабът му се поврежда от метеоритна буря, която го поставя в капан в Kосмоса. Така Том има само една възможност – да изпрати последно любовно послание към жена си.

Разбира се, това е само една от възможностите за интерпретация на текста на Дейвид Бауи.

Независимо от това какво точно крие историята на „Space Oddity”, именно тази песен успява да стане хит в Англия. Тя не успява да превземе ефира в Америка до 1972 г., но след това се превръща в едно от най-запомнящите се парчета на певеца.

U2 дори използваха „Space Oddity” като саундтрак на последното си турне „360“. Именно с тази мелодия започваше всеки един от концертите на групата.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

21Virus-bigbox-sub-superJumbo-v2

Книгите се купуват и когато до тях има яйца и памперси

Пандемията промени нагласите за традиционните книжарници Затварянето на специализираните магазини доведе до бум в продажбите …