Начало / България / Най-коментираният трилъров дебют на 2015 г. излиза на български

Най-коментираният трилъров дебют на 2015 г. излиза на български

На 29 октомври на български излиза най-коментираният трилъров дебют на 2015 година – „Огън в небето“, съобщи издателство „Хермес“. Издадена в 16 страни, тази емоционална семейна история ще развълнува всеки, който познава силата на безусловната любов.

„Огън в небето“ от Джили Макмилън е завладяващ психологически трилър с напрегнато действие, разчупено повествование и убедителни герои. Още с излизането си романът предизвика сериозен читателски интерес, а отзивите бяха много добри. През август 2015 година книгата беше обявена от „Амазон“ за „книга на месеца“, а Джили Макмилън – за забележителен нов талант на WHSmith. Авторката получи и номинация за наградата National Day Reading Group 2015.

До момента „Огън в небето“ е отпечатана в Ирландия, Канада, Бразилия, Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, Югоизточна Азия. Правата за нея са купени и от редица европейски държави, сред които Холандия, Франция, Германия, Швеция, Португалия, Италия, Испания, Сърбия, Турция, Полша и Чехия. През 2016 година книгата ще бъде издадена и в САЩ.

Джили Макмилън е израснала в Суиндън, Уилтшър, по-късно е живяла в Северна Калифорния. Учи история на изкуството в Бристълския университет, а после и в института „Кортоулд“ в Лондон. Преди да създаде семейство, работи в сп. „Бърлингтън“ и галерията „Хейуърд“.  Сега живее в Бристъл със съпруга си и трите им деца.

Прочетете още

44a2f3f618e3e3d30ac28d172fac5b73

Джейн Харпър: Четенето все още е моето най-любимо нещо

Австралийката създава дебютния си роман след курс по творческо писане „Сушата” е напрегнат роман за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.