Начало / България / Кристофър Бъкстън с премиера в Пловдив

Кристофър Бъкстън с премиера в Пловдив

Английският писател ще представи романа си „Радослава и викингският принц“ в най-голямата книжарница в България

Английският поет и белетрист Кристофър Бъкстън, който говори български, но пише романи за България на родния си език, ще гостува от 18,30 ч. на 01.09.2011 г. (четвъртък) в Пловдив, за да представи книгата си „Радослава и викингският принц“ в книжарница „Хеликон“ на ул. „Княз Батенберг“ № 29.

Бъкстън е съставител и преводач на антология на българската поезия на английски език, както и автор на текстове за Димчо Дебелянов и за българската литература и култура. За първи път идва в България през 1977 г, за да преподава в Английската гимназия в Бургас, където е учител и на Петя Дубарова. В резултат на интереса му към българската история и литература са раждат общо три романа.

Той е автор и на историческите романи „Далече от Дунава“ и „Прудънс и Червения барон“, по която в момента пише сценарий, а целта му е да направи така, че български писатели да се харесат на англичаните, затова е превел голяма част от „Хайка за вълци“ на Ивайло Петров.

Романът му „Радослава и викингският принц“ е любовна история между българка и френски рицар по времето на въстанието на Петър Делян.

Свързани заглавия
Кристофър Бъкстън: Във вашата история намерих драма, достойна за перото на Шекспир

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …