Начало / Свят / Цените на е-книгите постоянно се покачват в САЩ

Цените на е-книгите постоянно се покачват в САЩ

Класическият компютър става все по-неизползваем за четенеЕлектронните четци, както и многофункционалните устройства, продължават да печелят популярност и през първата половина на 2011 г., съобщава в традиционния си анализ специализираният американски сайт publishersweekly.com. Те са предпочитани за четене на е-книги за сметка на компютрите, които губят популярност, установява проучване на „Consumer Attitudes Toward E-Book Reading“, което изследва поведението на потребителите на е-книги.

Многофункционалните устройства обаче са по-предпочитани от електронните четци – за първи път те изпреварват в продажбите с 10%.

Тенденцията да се харчат повече пари за е-книги за сметка на традиционните книги, се запазва за периода май 2010 – май 2011 г. Купувачите на е-книги са увеличили разходите през май тази година с 67% , докато през септември те са 48%.

Интересна подробност е, че след придобиване на дигитален посредник за четене, потребителите са увеличили разходите си за книги от всички формати с 35%.

Единственият проблем, който купувачите на е-книги са забелязали и който пречи на разрастване на търговията, е постоянното покачване на цените. За една година те са скочили с около 22 до 28%.

Предлагането на безплатни глави или образец от дадена книга има по-голямо влияние върху потребителя, отколкото четенето онлайн, отчита проучването.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …