Начало / Свят / Цените на е-книгите постоянно се покачват в САЩ

Цените на е-книгите постоянно се покачват в САЩ

Класическият компютър става все по-неизползваем за четенеЕлектронните четци, както и многофункционалните устройства, продължават да печелят популярност и през първата половина на 2011 г., съобщава в традиционния си анализ специализираният американски сайт publishersweekly.com. Те са предпочитани за четене на е-книги за сметка на компютрите, които губят популярност, установява проучване на „Consumer Attitudes Toward E-Book Reading“, което изследва поведението на потребителите на е-книги.

Многофункционалните устройства обаче са по-предпочитани от електронните четци – за първи път те изпреварват в продажбите с 10%.

Тенденцията да се харчат повече пари за е-книги за сметка на традиционните книги, се запазва за периода май 2010 – май 2011 г. Купувачите на е-книги са увеличили разходите през май тази година с 67% , докато през септември те са 48%.

Интересна подробност е, че след придобиване на дигитален посредник за четене, потребителите са увеличили разходите си за книги от всички формати с 35%.

Единственият проблем, който купувачите на е-книги са забелязали и който пречи на разрастване на търговията, е постоянното покачване на цените. За една година те са скочили с около 22 до 28%.

Предлагането на безплатни глави или образец от дадена книга има по-голямо влияние върху потребителя, отколкото четенето онлайн, отчита проучването.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …