Начало / Свят / Дейвид Линч ще опровергае неверни слухове за себе си в книга

Дейвид Линч ще опровергае неверни слухове за себе си в книга

Популярният режисьор Дейвид Линч ще публикува нова книга, в която ще опровергае неверни слухове за себе си, съобщи „Гардиън“. Изданието, което все още няма заглавие, ще излезе през 2017 г. За написването на книгата на Линч ще помага журналистката Кристин Маккена. Режисьорът изрично уточнява, че книгата няма да бъде автобиография.

„Има много глупости за мен – публикувани в книги, циркулиращи в интернет и т.н. Искам да събера правилната информация на едно място, за да може, ако някой се интересува от истината, да я прочете. Не бих го направил с друг освен Кристин. Познаваме се отдавна и тя умее да върши нещата както трябва“, коментира Линч в изявление, публикувано от издателска къща „Canongate“.

Маккена заяви, че успяла да интервюира режисьора за първи път в края на 70-те години, след като била възхитена и шокирана от неговия сюрреалистичен хорър „Гумена глава“. „Гумена глава“ е пълнометражният дебют на Линч. Журналистката допълни, че книгата ще представлява комбинация от негови интервюта и разсъждения.

Дейвид Линч е роден през 1946 г. След поредица късометражни продукции той реализира „Гумена глава“ през 1977 г. след няколко години усилия. Следва признатият „Човекът слон“ (1980 г.), който получава 8 номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм. Адаптацията на „Дюн“ от Франк Хърбърт обаче се оказва провал. Линч се завръща триумфално с „Диво сърце“. През 1992 г. излиза филмът му „Туин Пийкс“. Последната му лента е „Ингланд Емпайър“ от 2006 г.

Книгата няма да е първа за Линч. Той публикува „Да уловиш голямата риба“ през 2007 г., която представлява изследване на медитация, съзнание и креативност. Тя е преведена на 26 езика, включително български.

Прочетете още

217841_b

Да сънуваш с отворени очи

Юлия ПЕТКОВА Една добра перспектива е да гледаме на света като сън. Така, ако сънуваме …