Начало / Свят / Писателка е измамена с 20 млн. долара

Писателка е измамена с 20 млн. долара

Румънски цигани обрали Джуд Деверо с обещание да я свържат с мъртвия й син

Авторка на бестселъри вероятно е жертва на базирани във Форт Лодърдейл, САЩ, измамници, пише английският в. „Индипендънт”.

Полицията във Флорида е арестувала семейство румънски цигани, които въртели бизнес с предсказания. В операцията „Кристално кълбо” са събрани доказателства, които са предадени на прокуратурата и внесени в съда. Според тях фамилията е обсебила 40 млн. долара за над 20 години от различни хора във вид на пари и имоти с обещания, че ще им бъдат върнати, щом бизнесът им потръгне. Това, разбира се, никога не се е случило, а собствениците са били предупреждавани, че ги дебнат ужасни беди, ако откажат да „помогнат” на измамниците.

Една от жертвите им – известен в САЩ писател, чието име се пази в анонимност от разследващите, им дал 20 млн. долара на ръка. Жертвата била прилъгана да го направи, след като шайката използвала тежкото й душевно състояние, след като изгубила 8-годишния си син в катастрофа. „Гадателите” казали, че момчето се намира между рая и ада и че могат да установят връзка с него.

Въпреки анонимността, местен вестник пише, че става дума за Джуд Деверо – авторка на 36 романтични книги, попадали в списъка на „Ню Йорк таймс” за бестселъри. Деверо е преведена и на български език.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1613003450_06032020ProtestsDay5007_gs_t1070_h773cbc076c9a5e6dc0fd4e91596e6d14de89e9a0

Библиотека уволни служител, защото горял книги на Тръмп

Библиотекарят се оправдал с ръководството Историята е от американския град Чатануга в Тенеси, САЩ. Камерън …