Начало / България / Авторът на „Английският съсед” ще дава автографи

Авторът на „Английският съсед” ще дава автографи

Михаил Вешим очаква почитателите на хумора на фестивала „София диша”

Главният редактор на в. „Стършел” и автор на „Английският съсед” Михаил Вешим ще дава автографи в рамките на фестивала „София диша” в неделя, съобщи actualno.com.

От 19 ч на столичната улица „Ангел Кънчев“ 15 , която в този ден ще бъде домакин на театралното изкуство и литература, читателите ще могат да се запознаят лично с автора, както и с актьорите Ирен Кривошиева и Слав Бойчев, които изпълняват главни роли в сериала на БНТ1, заснет по романа на Вешим. Филмът ще бъде излъчван всеки петък през септември.

„Английският съсед” е сатира на нашенските нрави. Действието се развива в село Плодородно, където пристига англичанин, който си купува къща и трактор. Постепенно Джон се превръща в типичен българин – нахлупва шапка от вестник „Гардиън”, започва да се изказва против монархията и да критикува работата на камарата на лордовете.

Михаил Вешим е син на известния писател Георги Мишев. Автор е на 11 хумористични книги, сред които „Австрийците идат”, „Елате в страната на Арда”, „Смях в залата”, „Нашингтон”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

louise-erdrich-american-writer-poses-during-portrait-news-photo-1623439813

Потомка на индианци спечели „Пулицър”

Луиз Ърдрич е позната и у нас 67-годишната писателка произхожда от Литъл Фолс в Минесота. …