Начало / Свят / Излиза книга за климатичните промени

Излиза книга за климатичните промени

„Аз съм с мечките” е колекция от кратки разкази, написани от известни писателиНова книга, в основата на която ще бъдат кризите на климата, предстои да излезе на англоезичния пазар, съобщи „Гардиън”. Сборникът ще се казва „Аз съм с мечките” и ще представлява нова колекция от кратки разкази, написани от известни писатели, като Маргарет Атууд, Дейвид Мичъл, Хелън Симпсън, Тоби Лит, Стенли Робинсън и други.

Заглавието на книгата идва от цитата на известния естественик и биолог Джон Мюър (1838 – 1914). Той е казал: „Когато настане война между расите, аз съм с мечките”.

От издателството „Върсо” нарекоха книгата отговор на пренебрежителното отношение към тази толкова важна тема. „Историите варират от научна фантастика до литературна измислица. Действието се развива и в миналото, и сега, и в бъдеще. Трябва да внуши чувството, което ще настъпи, когато света бъде разрушен и не се подходи правилно към даденостите в природата”, допълват издателите.

Прологът ще бъде от Бил Маккибън, който ръководи голяма международна инициатива за намаляване на количеството въглероден диоксид в атмосферата. Именно за тази инициатива ще бъдат приходите от книгата. „Въображението е ключът. Докато не осъзнаем наистина пред каква опасност сме изправени, няма да реагираме адекватно”, каза той.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

z26368530IER,Nagroda-literacka-Nike-2020--Zwyciezca-Radek-Rak

Ветеринар стана писател на годината в Полша

Радек Рак се е посветил на фантастиката 33-годишният писател нашумя в родината си с историко-фантастическия …