Начало / Свят / Излиза книга за климатичните промени

Излиза книга за климатичните промени

„Аз съм с мечките” е колекция от кратки разкази, написани от известни писателиНова книга, в основата на която ще бъдат кризите на климата, предстои да излезе на англоезичния пазар, съобщи „Гардиън”. Сборникът ще се казва „Аз съм с мечките” и ще представлява нова колекция от кратки разкази, написани от известни писатели, като Маргарет Атууд, Дейвид Мичъл, Хелън Симпсън, Тоби Лит, Стенли Робинсън и други.

Заглавието на книгата идва от цитата на известния естественик и биолог Джон Мюър (1838 – 1914). Той е казал: „Когато настане война между расите, аз съм с мечките”.

От издателството „Върсо” нарекоха книгата отговор на пренебрежителното отношение към тази толкова важна тема. „Историите варират от научна фантастика до литературна измислица. Действието се развива и в миналото, и сега, и в бъдеще. Трябва да внуши чувството, което ще настъпи, когато света бъде разрушен и не се подходи правилно към даденостите в природата”, допълват издателите.

Прологът ще бъде от Бил Маккибън, който ръководи голяма международна инициатива за намаляване на количеството въглероден диоксид в атмосферата. Именно за тази инициатива ще бъдат приходите от книгата. „Въображението е ключът. Докато не осъзнаем наистина пред каква опасност сме изправени, няма да реагираме адекватно”, каза той.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кратка история на мита_корица

Смайващото изследване ни превежда през митове от палеолита чак до наши дни

„Кратка история на мита“ от Карън Армстронг е богат, наситен разказ за връзката на човечеството …