Начало / Свят / Любители на книгите ще опитат да счупят световен рекорд в Единбург

Любители на книгите ще опитат да счупят световен рекорд в Единбург

350 ще четат „Затворник в Алкатраз” на глас

Любителите на книгите ще се опитат да счупят световния рекорд за най-дълга четяща верига, пише „Гардиън”. Това ще се случи на Единбургския международен фестивал на книгата, когато всеки участник ще чете по едно изречение на глас. Романът, с който е ще бъде атакуван сегашния рекорд е „Затворник в Алкатраз” от Тереза Бреслин.

Досегашният рекорд е от 290 участници, поставен на 26 септември миналата година във Виена. Организаторите предполагат, че 350 запалени любители на книгата ще се включат на 19 август в опит да поставят нов рекорд.

„Затворник в Алкатраз” е книга за юноши. Разказва се за тийнейджъра Марти, който е затворен в известния затвор, защото бива въвлечен в плана на негов приятел за обир на банка. „Чакам събитието с нетърпение. Ще бъде страхотно да чуя толкова много гласове, които да четат моята история”, коментира Бреслин.
Тереза Бреслин е шатландска авторка. Преди да започне да се занимава с писане, тя е работила като библиотекарка. Има на сметката си 29 публикувани романа. Най-известният е „Затворник в Алкатраз”.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …