Начало / България / „Цинкограф” се пренесе на снимачната площадка

„Цинкограф” се пренесе на снимачната площадка

Романът на Владислав Тодоров е черна комедия с елементи на политически психотрилър

Романът „Цинкограф” на Владислав Тодоров вече се пренесе на снимачната площадка. Началото е поставено на голф игрище в Балчик, но официално първата клапа на продукцията ще удари на 9 август в Бояна, съобщи пред БНТ писателят, който е и продуцент на филма.

Филмът е черна комедия с елементи на политически психотрилър, определя го Тодоров. На премиерата на книгата в „Хеликон” през май авторът я представи така: „Цинкограф” е опит да напиша роман на публичното въображение – да подражавам на общественото съзнание. Това не е пародия, а подражание на обществената представа за нас самите, за живота около нас. Запазвам статуса си на културолог, а не на писател.”

Като режисьор ще дебютира известният български оператор Емил Христов, а оператор ще е Крум Родригес. В „Цинкограф” участват около 30 български актьори, сред които Руши Видинлиев, Ирена Милянкова, Руси Чанев, Деян Донков, Самуел Финци, Касиел Ноа Ашер, Михаил Билалов, Михаил Мутафов, Христо Гърбов.

Владислав Тодоров освен сценарист е и продуцент заедно с Буряна Захариева. Продуценти са „Перипетея”, копродуценти са „Ню Бояна филм” и БНТ. Във финансирането участва и Нацоналният филмов център.

Прочетете още

221012_b

Между редовете на „Хари и Меган“

Книгата на Кейти Никол описва симптомите, довели до разпад на кралското семейство Промяната на една …