Начало / Свят / Музей на Едгар Алън По остава без финансиране

Музей на Едгар Алън По остава без финансиране

Бизнес консултанти ще спасяват убежището на писателя в БалтиморМестните власти в Балтимор, Мериленд, отказват за втора поредна година да финансират къщата-музей на бележития американски писател и поет Едгар Алън По, пише „Ню Йорк таймс”. До миналата година са били отпускани по 85 000 долара за поддържане на забележителността. Оттогава експозицията се издържа от спестявания, които се очаква да свършат до лятото на 2012 г.

Едгар По е живял в тази къща през 1833-1835 г. в крайна мизерия. Все пак градските власти ще се опитат да запазят музея, като наемат бизнес консултанти, които да изготвят план за неговото спасяване. Очаква се да се направи опит за създаване на повече атракции в къщата, за да бъдат привлечени повече посетители. До момента има само 5 000 посетители годишно.

Едгар Алън По (1809-1849) е американски писател, поет, редактор и литературен критик. Считан е за представител на романтизма и един от пионерите на американския разказ и на детективския жанр. Умира на 40 г., като смъртта му остава загадка и до днес.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

nac

Рене Карабаш: Всички търсим своята божествена половина

„Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ е книга, създадена по всички правила на епистоларния …