Начало / Свят / Дъщерята на Макс Фриш написа роман за Истанбул

Дъщерята на Макс Фриш написа роман за Истанбул

Урзула Прийст вече е изживяла огорчението от баща си чрез книга

Урзула Прийс, най-голямата дъщеря на писателя Макс Фриш, публикува романа си „Центърът на света“, посветен на Истанбул, съобщи германският „WAZ“.

Турската столица очевидно значи много за авторката. Тя е била там в младините си като хипи, а през 90-те е живяла в близост до Златния рог. Романът й разказва за пътуването на една швейцарка към Босфора в началото на 50-те. То е съчетано и с меланхолично пътуване на героинята във вътрешния й свят.
Прийс е най-голямата от трите деца (две дъщери и син) от брака на Фриш със Гертруд фон Мейенбург (негова състудентка от следването по архитектура). Родена е през 1943 г. в Цюрих. Баща й напуска семейството през 1954 г. и заживява сам. През 1958 г. Фриш се запознава с поетесата Ингебор Бахман и живее с нея в Рим до 1962 г.

Урзула Прийст е следвала филология и педагогика. Работила е в Швеция, Шотландия и Германия. Днес тя живее между Кил и Берлин, омъжена е и има четири деца. През 2010 г. написа роман за трудната връзка с известния си баща, на когото винаги се е изживявала като жертва.

Свързани заглавия
Макс Фриш „анкетира“ Джонатан Францен

Фото: randomhouse.de

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

33564319-9daa-49c9-be38-80bdaff90944_1920x1080

Салман Рушди се бори за живота си след ужасяващо нападение

Спасителната операция продължи шест часа Известният писател беше намушкан с нож от 24-годишен нападател. Припомняме, …