Начало / Свят / Тони Парсънс ще живее една седмица на летище “Хийтроу“

Тони Парсънс ще живее една седмица на летище “Хийтроу“

Английският писател ще събира материал за кратки разкази

Английският писател Тони Парсънс възнамерява да прекара една седмица на лондонското летище „Хийтроу”. Той ще направи това с цел проучвания върху новата му книга, пише „Гардиън”. Творбата ще се казва „Заминаващи: Седем истории от Хийтроу” и ще бъде на пазара през октомври. Книгата ще бъде съставена от кратки разкази, както се разбира и от заглавието.

Авторът възнамерява да разговаря с чистачи, пожарникари, пилоти и диспечери. Ще бъде отразен и конфликтът между най-голямата британска авиокомпания „Бритиш еъруейз” и персонала й.

„Летищата са места на големи драми. С времето се убеждавам, че „Хийтроу” е нещо като таен град, който има собствена история, фолклор и митология. Това, което ме изненадва, е привързаността на всички, работещи тук, към мястото. Чувствата се свързани с нещо магическо. Понякога разделите там са нещо обикновено, но понякога не. Може би виждаш някого за последен път”, обяснява Парсънс.

Тони Парсънс е британски автор, роден през 1953 г. Започва кариерата си като музикален журналист, но от 1999 г. е писател. Българският читател познава творбите му: „Мъжът, момчето”, „Любовта не повтаря”, „Краят на нощта” и др.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Dirndl-Lederhosen-costumes-Munich-Oktoberfest-2019-Germany

Октоберфест с книга вместо с бира в ръка

Ето книги, които могат да съхранят духа на празника В наши дни Октоберфест се слави …