Начало / Свят / Коко Шанел е била бисексуална наркоманка, разкрива нова биография

Коко Шанел е била бисексуална наркоманка, разкрива нова биография

Авторката Лиса Чейни е ползвала швейцарския федерален архив

Световно известната дизайнерка Коко Шанел е била бисексуална и е взимала наркотици. Това разкрива Лиса Чейни в биографичната книга „Коко Шанел: Интимен живот”, която се очаква да излезе преди края на годината, пише английският вестник „Телеграф”.

Чейни твърди, че е използвала информация от швейцарския федерален архив. Сред разкритията ще бъде и фактът, че модната законодателка е имала връзка със Салвадор Дали, докато той е бил женен. Друг неин любовник, освен композиторът Игор Стравински, е бил германецът Гюнтер фон Динклаге – шпионин на нацистите през Втората световна война. Шанел никога не се омъжва, но има връзки с някои от най-влиятелните мъже на времето си, включително Дукът на Уестминстър.

Габриел Боньор „Коко” Шанел е френска дизайнерка, родена през 1883 г. Тя е може би най-ключовата фигура за модата през ХХ век, тъй като извършва революция с женското облекло, а моделите й до ден-днешен са символ на абсолютната елегантност. Модната империя “Шанел“ остава на върха и след смъртта на основателката си през 1971 г.

Свързани заглавия

Малко известни текстове на Капоти събрани в книга
Карл Лагерфелд нарисува Коко Шанел

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

119861080_4813861152021280_8683820247403077316_o

Великолепни фотографии завладяха американските читатели

Бестселър, в който липсват Тръмп и COVID‑19, предлага Брандън Стантън Humans ни разхожда по целия …