Начало / Свят / Коко Шанел е била бисексуална наркоманка, разкрива нова биография

Коко Шанел е била бисексуална наркоманка, разкрива нова биография

Авторката Лиса Чейни е ползвала швейцарския федерален архив

Световно известната дизайнерка Коко Шанел е била бисексуална и е взимала наркотици. Това разкрива Лиса Чейни в биографичната книга „Коко Шанел: Интимен живот”, която се очаква да излезе преди края на годината, пише английският вестник „Телеграф”.

Чейни твърди, че е използвала информация от швейцарския федерален архив. Сред разкритията ще бъде и фактът, че модната законодателка е имала връзка със Салвадор Дали, докато той е бил женен. Друг неин любовник, освен композиторът Игор Стравински, е бил германецът Гюнтер фон Динклаге – шпионин на нацистите през Втората световна война. Шанел никога не се омъжва, но има връзки с някои от най-влиятелните мъже на времето си, включително Дукът на Уестминстър.

Габриел Боньор „Коко” Шанел е френска дизайнерка, родена през 1883 г. Тя е може би най-ключовата фигура за модата през ХХ век, тъй като извършва революция с женското облекло, а моделите й до ден-днешен са символ на абсолютната елегантност. Модната империя “Шанел“ остава на върха и след смъртта на основателката си през 1971 г.

Свързани заглавия

Малко известни текстове на Капоти събрани в книга
Карл Лагерфелд нарисува Коко Шанел

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …