Начало / България / „Каубои и извънземни” на книжния пазар

„Каубои и извънземни” на книжния пазар

„ProBook” пуска първите 2 000 копия с уникален код

Българското издателство „ProBook” пуска на книжния пазар „Каубои и извънземни” на Джоан Виндж. Книгата излиза едновременно с едноименния холивудски касоразбивач, който ще бъде по екраните в страната от 12 август.

В първите 2 000 копия на „Каубои и извънземни” има уникален номер, който трябва да бъде регистриран на forumfilm.bg до 10 септември. „ProBook” обещават голяма награда.

Авторът на книгата Джоан Виндж е добре познато име на любителите на фантастиката.Първата й творба е публикувана в списание „Орбит” през 1974 г. Забелязана е веднага и получава номинация за наградата „Джон У. Кемпбъл” за най-добър млад писател. След това два пъти печели „Хюго” – най-престижната литературна награда за фантастика.

Много бързо холивудските асове на киноиндустрията я привличат, за да пренесе бляновете им от екрана на бялата страница.Нейната адаптация по „Завръщането на джедаите” на Джордж Лукас се превръща в безспорен бестселър. В следващите няколко години първо адаптира сценария на филма „Дюн”, после пише роман по третата част на „Лудия Макс” с Мел Гибсън, както и фентъзи-истории по филмите „Жената-ястреб” с Мишел Пфайфър и „Уилоу” с Вал Килмър и Джоан Уоли.

Още за книгата и автора тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …