Начало / България / „Каубои и извънземни” на книжния пазар

„Каубои и извънземни” на книжния пазар

„ProBook” пуска първите 2 000 копия с уникален код

Българското издателство „ProBook” пуска на книжния пазар „Каубои и извънземни” на Джоан Виндж. Книгата излиза едновременно с едноименния холивудски касоразбивач, който ще бъде по екраните в страната от 12 август.

В първите 2 000 копия на „Каубои и извънземни” има уникален номер, който трябва да бъде регистриран на forumfilm.bg до 10 септември. „ProBook” обещават голяма награда.

Авторът на книгата Джоан Виндж е добре познато име на любителите на фантастиката.Първата й творба е публикувана в списание „Орбит” през 1974 г. Забелязана е веднага и получава номинация за наградата „Джон У. Кемпбъл” за най-добър млад писател. След това два пъти печели „Хюго” – най-престижната литературна награда за фантастика.

Много бързо холивудските асове на киноиндустрията я привличат, за да пренесе бляновете им от екрана на бялата страница.Нейната адаптация по „Завръщането на джедаите” на Джордж Лукас се превръща в безспорен бестселър. В следващите няколко години първо адаптира сценария на филма „Дюн”, после пише роман по третата част на „Лудия Макс” с Мел Гибсън, както и фентъзи-истории по филмите „Жената-ястреб” с Мишел Пфайфър и „Уилоу” с Вал Килмър и Джоан Уоли.

Още за книгата и автора тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

224885_b

Танц с айсберга, който потопи „Титаник“

Алма Катсу ни представя книга, пълна с мистерии и обрати Вдъхновението за написването на “Дълбините” (изд. …